Gezond

“Er zijn twee diëten: Die eet en die eet niet.” Manfred le Fèbre

Die Eet!

Als er iets is waar ik in mijn speurtocht naar zelfverzekerdheid en bewuster worden onzeker van ben geworden, zijn het wel goed de bedoelde gezondheidsadviezen van anderen. Iedereen denkt het ei van Columbus te hebben uitgevonden. Bloedgroepdieet, Paleodieet, superfoods, alkalisch, basisch, hormonendieet, eier- koeken, supplementen wel of niet. We hebben er allemaal wel eens over gelezen of gehoord. Maar het dieet of superfood dat bij Petra fantastisch heeft geholpen, werkt bij Marietje helemaal niet. Dat komt puur doordat we allemaal anders gebouwd zijn. We hebben allemaal een andere kleur structuur, zoals in hoofdstuk 1 uitgebreid is uitgelegd.

Alle goedbedoelde raad wordt op zo’n moment eerder een last. Goedbedoelde raad, van mensen zoals ik, die er vaak de hele dag mee bezig kunnen zijn omdat ze thuis werken. De tijd vrij kunnen maken om groentenshakes te maken, verse been- derenbouillon te trekken, of naast hun werkzaamheden in de avonduren op zoek te gaan naar de ultieme gezondheidstip.

Al die goedbedoelde voedingsadviezen zijn in feite een spring- plank om goed te eten en beter voor jezelf te gaan zorgen, maar hoe weet je welke tips voor jouw zinvol zijn? Veel dieetgoeroes raden aan om geen koolhydraten meer te eten. Laat je lichaam bepalen wat je eet.

De extreme diëten, afmattende fitnessprogramma’s, er komen steeds meer bewijzen dat ze helemaal niet zo goed voor je zijn en dat ze je soms zelfs kwaad kunnen doen. Grote kans dat je jezelf afvraagt: “Wat is dan wel gezond voor mij?” Een vraag die met betrekking tot voeding eigenlijk te beantwoorden is met: “eet waar je zin in hebt.” Jouw lichaam is namelijk veel slimmer dan jij denkt. Wanneer jouw lichaam een bepaalde voedingstof nodig heeft, dan zal je hier vanzelf ook zin in krijgen. Zoals na het sporten: je lichaam heeft veel gezweet en geeft het signaal af ik heb vocht nodig, en je krijgt dorst. Zo werkt dat ook met andere voedingsstoffen. Je hebt niet voor niets soms die on- verklaarbare trek in bijvoorbeeld zalm, broccoli of warme soep. In deze producten zitten dan waarschijnlijk de voedingsstoffen waar jouw lichaam op dat moment behoefte aan heeft.

en dan …

De juiste voeding en beweging liggen aan de basis van een goede gezondheid. Voeding geeft bouwstenen voor je lichaam, maar wat zijn de juiste bouwstenen? Hoofdstuk 7 van ons boek laat je zien hoe je jezelf kunt voeden, door beter naar je lichaam te luisteren. Je lichaam geeft zelf aan welke voedingsstoffen het nodig heeft. Verder is het belangrijk dat je jezelf niet te veel laat verleiden door verwerkte producten, zoals fastfood en suikers. Deze verstoren je suikerspiegel, hormoonbalans en je spijsvertering, waardoor je niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk ongemakken kunt ervaren.

Beweging is ook ontzettend goed voor je lichaam en geest. Beweging stimuleert je lichaam voeding te verwerken, gifstoffen af te vloeien en energie te verbranden. Daarnaast geeft beweging positieve impulsen aan je hersenen, waardoor je frisser en beter kunt nadenken én beter kunt leren. Ook stimuleert beweging het vrijkomen van het blijdschap hormoon, waardoor je je ook emotioneel lekkerder voelt. Zo zorgen goede voeding en beweging ervoor dat je stress kunt tegengaan en eventuele gevolgen van stress kunt verminderen.

Ik wil wel mezelf blijven

 


Hoe vaak ik dit zinnetje niet te horen krijg wanneer ik bij een bruid ben voor haar proefmake-up. Wat is dat dan helemaal…. Jezelf zijn.
Ben je jezelf als je uit je bed stapt, of ben je jezelf als je een date hebt met vriendinnen of misschien op je werk of bij je gezin?
Bijzonder zinnetje als je hier even over nadenkt, want wie anders kan je zijn dan jezelf!
Ik snap natuurlijk wel wat ze bedoelt, het gaat haar natuurlijk om de make-up. Uiteraard snap ik dat wanneer je weinig make-up gebruikt, je misschien niet zit te wachten op een smokey eye. Alhoewel deze bruiden er natuurlijk ook zijn, gelukkig maar want ik houd ervan!
Ik respecteer natuurlijk de wensen van de bruid maar niet zonder erop te wijzen dat ze niet dagelijks een trouwjurk aan heeft en ook niet dagelijks naar de kapper gaat om haar haar te krullen, op te steken, in te vlechten, noem het maar. Dus in dat opzicht ben je dan denk ik ook niet meer je dagelijkse “jezelf”? Gelukkig kan ik de bruiden overtuigen van het feit dat het een totaalplaatje wordt wat past bij haar “zijn” als bruid. Hier wil ik maar mee zeggen dat je altijd jezelf bent, maar je soms een verbeterde versie van jezelf neerzet.

Nederland leeft bij het zinnetje; “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Maar is dit nu wel altijd zo handig om jezelf te zijn. Dan bedoel ik, diegene die je bent wanneer je helemaal alleen bent en er niemand naar je kijkt, is niet je enige zelf. Je hebt nog veel meer “zelven”.
Dat is nu helemaal mijn punt. Er zijn momenten dat je jezelf moet “verkopen”. Iedereen weet dat je maar één kans krijgt voor een eerste indruk Je bent in zekere zin je eigen etalage en je wilt dat mensen een goede indruk van je krijgen maar je vooral onthouden. 

Als je op sollicitatiegesprek gaat, trek je nette kleding aan, kam je je haar en bereid je je voor op het gesprek. Dan ben je nog steeds jezelf, alleen laat je jezelf dan van je beste kant zien.
Zou best gek zijn als je achteroverleunend op je stoel met je benen op het bureau in je joggingbroek en verwassen trui, je gesprek gaat voeren. Je kunt er dan vanuit gaan dat je de baan die je graag zou willen, niet zult krijgen.
Ook wanneer je een eerste date hebt, hol je niet zo het huis uit. Ook dan denk je na wat je aan zult trekken en doe je je best. Althans……. Zo zou het moeten zijn, want dan kom ik weer bij het zinnetje dat je soms een betere versie van jezelf moet laten zien. Daar wringt dan wel de schoen denk ik. Want zolang mensen blijven roepen dat je niet meer jezelf bent wanneer je make-up gebruikt, een pak aantrekt, je haar in de krul zet, een jurkje aantrekt etc. zal dit altijd een alter ego blijven van “jezelf”.
Wat mij betreft mag de wereld wel wat stijlvoller worden. In het uiterlijk maar ook zeker in het innerlijk. Ik ga mij in ieder geval inspannen zodat jouw verbeterde versie de
ik-wil-wel -mezelf-blijven- versie wordt.

Liefs, Karen

naif

Ben ik naïef?

 
 
Gisterenmiddag genoot ik van een heerlijk samenzijn met mijn vrienden, het heerlijke eten, uitzicht, gesprekken op het mooie eiland Koh Samui waar ik de gelukkige eigenaar ben van een woning. We genoten vooral omdat twee dagen ervoor nog gevreesd werd voor de ergste orkaan “Pabuk”, in 30 jaar, die van dit mooie eiland een ware hel had kunnen maken. Geluk is met ons zullen we maar zeggen.
 
Uiteraard werden er op deze uitstekende plek aan het strand volop selfies gemaakt. Nu zijn “selfies” een begrip en overal in de wereld erg populair, maar vooral bij de Aziaten.
Mij verbaast keer op keer dat, en voornamelijk, vrouwen, wel een half uur kunnen doen over het nemen van een selfie oftewel het “perfecte plaatje”. Minutenlang staan mensen in het water, bij een toeristische plek, of op een klif kijkend in de afgrond, met gevaar voor eigen leven.
Maas sinds gisteren weet ik nu beter,  maar dan vooral het feit, waarom het zo lang duurt.
 
Mijn vriendin woonachtig en werkzaam op Koh Samui wilde een leuke foto van ons maken. Strike a pose zou ik zeggen, maar oh nee, ik had het helemaal fout. De App zou ons vertellen wat we moesten doen. Oh?? En.. als je wilt zei ze, dan kunnen we ook ons gezicht voorzien met een mooie make-up, smaller gezicht, filter over het gezicht om de rimpels te doen vervagen en als klap op de vuurpijl een juiste pose uitkiezen die je precies vertelt waar je hand geplaatst moet worden of en welke schouder omhoog moet. “Zo kun je dus ’s-morgens vroeg een prachtig plaatje de wereld insturen zonder al die moeite te moeten doen” zei ze al knipogend naar me.
Voor mij persoonlijk heeft dit niets meer te maken met spontaan een fotootje te maken, of te genieten van de omgeving waar je je dat moment bevond.
 
Ik moet eerlijk zeggen, we vermaakten ons prima met het creëren van deze “vreemde” gezichten, maar dat kwam voornamelijk door mijn verbazing wat er allemaal mogelijk was. Ik moet je nageven, die Chinezen denken aan alles, vooral als het gaat om “fake.”
Als vermaak het doel is van deze apps dan juich ik dat toe. Maar ik ben bang dat dit niet de opzet is.
Heel eerlijk gezegd.. op dat moment, huilde mijn ziel en reageerde mijn mond en tong fel “Wat denken de mannen dan als je een uiteindelijke date hebt en ze een heel ander gezicht voor ze hebben zitten?’”
“Mannen slaan een beeld op en die eerste indruk, dat blijft in hun hersenen zitten. Maakt niet uit hoe je erna dan verschijnt” aldus mijn vriendin.
 
Nu weet ik als geen ander dat een eerste indruk heel belangrijk is, maar slaan we met dit soort apps en “fake” verschijningen dan niet enorm door? Zijn niet juist de zwakke en de sterke kanten die jou uniek maken? Gaat het niet om de energie die je aantrekkelijk maakt die ervoor zorgt dat jij juist als aantrekkelijk wordt bevonden door jouw Mr of Mrs Right en niet die ander?
En mannen, klopt dit wat mijn vriendin zegt? Zien jullie die verschillen echt niet?
 
Heeft Social Media van ons alleen maar zombies gemaakt die allen “het perfecte plaatje” weten te maken? Is dat de reden dat er zoveel mensen ontevreden thuis zitten, (netflixen is niet voor niets een werkwoord geworden), omdat we zo druk bezig zijn om hier aan te voldoen?
Is dat ons toekomst beeld? En ben ik dan echt zo naïef?
 
We vergeten dat leven, leven is. Wezens die groei, bloei en dood doormaken zegt wikipedia mij.
Voor mij betekent leven dat je kennis moet opdoen, er gewerkt mag worden, geld moet worden uitgegeven, plezier gemaakt mag worden omdat iemand je aan het lachen maakt, gehuild mag worden omdat iemand je pijn doet, je pijn hebt omdat je teveel bewogen hebt, je energie opdoet omdat je mensen in de ogen kunt aankijken. We communiceren, mensen mogen ontmoeten en liefhebben, in plaats van af te stompen en te versoberen of te vervelen achter je pc, tv en je mobiel in je hand.
 
Mens durf te leven! Ik wel, en jij?
Met stijlvolle groet,
Angelique Broers
Lifestyle editor
 
 

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen; ze zijn dé eyecatchers van je gezicht, weerspiegelen je emotie, maken je uniek en bepalen de uitdrukking in je gezicht. Maar net als de wens van zo veel jongeren om er “perfect” uit te zien wil men ook een perfect gestylde wenkbrauw. Niet alleen vrouwen maar ook mannen. Vooral hier in Spanje zie je veel mannen met mijn inziens te vrouwelijke wenkbrauwen. Reden? Misschien wel Ronaldo. Maar mijn ervaring leert dat veel vrouwen juist een “mannelijke” man willen. Dus mijn tip voor de man : beperk je in eerste instantie tot het verwijderen van de haartjes tussen je wenkbrauwen en boven je neus. Haal in ieder geval nooit de haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauwen weg want dit zorgt ervoor dat de mannelijke trekken uit je gezicht verdwijnen. Houd te allen tijde een natuurlijk model aan, je wilt natuurlijk niet met een verbaasde blik rondlopen want …dan zal het “flirten” een stuk moeilijker worden.

#puresmartstylish #aconsciouslifestyle #wenkbrauwen #puurslimstijlvol #menfashion #mannenmode #uiterlijk #mooi #vrouwelijkemannen #ronaldo #mannelijk #stijlvol 

puur slim stijlvol

Het moet “kloppen”

Zolang ik me kan herinneren hou ik van mooie gestylde dingen. Niet per se dure dingen maar dingen die bij elkaar passen en “kloppen”. Of dit nu gaat om kleding, make-up of interieur.Van jongs af aan ben ik hier dan ook mee bezig. Make-up paste ik aan mijn outfit aan, en toen ik lang haar had, deed ik hier elke dag iets anders mee. Als het maar een match was met mijn kleding en looks.

Een eigen authentieke identiteit vind ik leuk en belangrijk. Niet alleen bij mezelf maar ook bij anderen. Ben je dan authentiek als je een bepaalde stijl hebt qua uiterlijk? Ik vind van niet. Zoals ik al eerder zei, bij mij moet alles “kloppen”. Voor mij klopt alles, als het in balans is en dat is niet alleen het uiterlijk maar zeker ook het innerlijk.
In de jaren heb ik veel in mijn innerlijk geïnvesteerd. Geld en energie, omdat ik altijd in mijn achterhoofd had; “is dit het nou”. Ik heb tig boeken gelezen, sessies gevolgd bij allerhande professionals en nu ben ik bezig met een opleiding “Symbolische Psychologie volgens Jung”.
Het geeft enorm veel inzicht in jezelf en in anderen. Heel leerzaam, vooral omdat ik daar heb geleerd dat er je hele leven een spiegel wordt voorgehouden door personen en situatie die op je pad komen die je confronteren met jezelf.
Wanneer je je hier niet bewust van bent, kan je het idee hebben dat het leven je “overkomt”.
Hoe vaak hoor je niet; “ik trek altijd dat soort mensen aan”, of “dat heb ik nou altijd”.

Het is toch heerlijk als je eindelijk gaat snappen dat dit soort mensen en situaties eigenschappen zijn in jezelf, of complexen die je nog uit moet werken. Wanneer je hier inzicht in hebt zullen bijvoorbeeld relaties, zoals liefdesrelaties maar ook vriendschappen en werkrelaties, beter verlopen omdat je dan bepaalde mensen of situaties niet meer zult aantrekken.  Je kunt uiteindelijk je leven zelf richting gaan geven en je eigen kompas zijn. Het heeft mij veel inzicht gegeven in mijzelf maar ook hoe je anderen kunt lezen en herkennen. Het geeft rust en moed om bepaalde keuzes te maken. Het heeft alles te maken met respect voor jezelf vind ik. Je bent jezelf de liefde en het respect verschuldigd, wat je zo makkelijk aan anderen geeft toch? Het is dus best gek dat mensen honderden euro’s uitgeven aan kleding, make-up, kapper en nagelstyling wat alles te maken heeft met je uiterlijk, maar geen geld willen uitgeven aan hun innerlijke beauty. Jammer want ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het fijn is om het leven te leven wat bij je past, wat jouw uniek maakt en in balans. Mijn missie voor volgend jaar is om sparringpartner te zijn voor die mensen die ook willen gaan “kloppen” en het zichzelf waard vinden om in te investeren. Dit uiteraard op mijn eigen authentieke manier en in een bijzondere setting. 

Zullen we afspreken dat wij elkaar gaan ontmoeten volgend jaar en dat jullie vooral jezelf zullen gaan ontmoeten? 

Liefs Karen

pure smart stylish conscious lifestyle method for unique personality-min

Empowerment dag Saïda

Wat zijn wij trots op Saïda, een mooie jonge single vrouw met 2 kinderen die door ons de afgelopen weken is gecoacht. Lees hier haar eigen verhaal en ervaring met Puur Slim Stijlvol, tijdens haar bewuste lifestyle empowerment beleving.
Door Saïda 
 
“Hoe goed ken ik mezelf?
Op 3 augustus 2018 kreeg ik van een goede vriendin de tip mee te doen met een Empowerment day.
Gelijk dacht ik, Why NOT? Tja zat al een poosje in het proces op zoek naar mezelf. En bijna zou ik 40 worden. De leeftijd dat ik mezelf beloofde dat ik dan wel wist welke kant mijn leven op zou gaan.
Single en happy en een trotse mama van 2 jongens van 14 en 5 jaar. En heb ook nog een leuke baan.
Nu terug kijkend wetende dat het leven onvoorspelbaar kan zijn.
Maar dat je wel veel zelf in de hand kan hebben.
Zo gezegd zo gedaan schreef ik maar de motivatie waarom ik nou mee wilde doen, aan de Empowerment day.
Tja had een moeilijk jaar achter de rug, gescheiden en maakte bepaalde keuzes waar ik niet meer onderuit kon. Maar tegelijkertijd al jaren mijn wens, minder werken en er voor de kids zijn, maar ook meer tijd voor mezelf en schreef erbij dat ik dit wel als een mooi cadeau zag, omdat ik op 12 september 40 zou worden.
Helemaal vergeten dat ik wel of niet uitgekozen zou worden.
Opende ik mijn mail op 3 september en las, “Gefeliciteerd!”
O nee dacht ik, maar tegelijkertijd dacht ik wat gaaf!
En zo begon het avontuur van wat blijkbaar zo heeft moeten zijn.
Ken je dat gevoel dat je denkt dit is geen toeval?
Ik kreeg het boek van Angelique Broers, “Puur slim en stijlvol”.
Soms heb je een boek waarin je jezelf herkent. Dit was een boek met, oo jaa? Zo kan je inderdaad ook naar jezelf kijken.
Wat voor type ben ik? Hoe kleed ik me en waarom? Welke boodschap wil ik ermee zenden? En waarom verschillen wij vrouwen zo erg van elkaar?
Reëel zou je zelf best heel veel kunnen bedenken. Maar door de huiswerk opdrachten die je kreeg van Karen en Angelique zet het je toch aan het denken.
En kun je zo leren hoe je heel simpel toch in kleine stapjes naar jezelf kan kijken.
Voor mij kwam dit heel goed uit. Tijdens de voorbereiding met de huiswerk opdrachten voor de Empowerment day op 29 september kreeg ik op 19 september de diagnose borstkanker en moest nog wat onderzoeken om op 25 september de definitieve diagnose te krijgen. De wereld leek ineens zo anders en even dacht ik, net dat ik dacht dat ik leerde wat ik nou wilde en wie ik was leek alles zo onwerkelijk en zo niet de moeite waard. Maar ik kreeg de ingeving wat het scenario ook werd ik mee moest blijven doen met de Empowerment day, door mijn kracht en geloof in Allah/ God wist ik dat niets zonder reden gebeurd, misschien noem jij het je spirituele geest of iets anders, mag allemaal wat mij betreft. Ik berichtte Angelique en Karen over wat er bij mij speelde en ik bleef de huiswerk opdrachten doen.
Op 25 september kreeg ik te horen dat het te behandelen is en dat we voor genezing gingen. Steeds meer zag ik dat ook dit weer iets is om me dichter bij mezelf te brengen. Wie ben ik en wat doe ik op deze mooie aardbol. Hoe kan ik nog een beter mens zijn voor mezelf en mijn medemens. Door de Empowerment day werd dit alleen maar krachtiger. Door meer naar mezelf te durven kijken. En ipv bang zijn voor kritiek, blij en trots te zijn wie ik ben. Je bent mooi zoals je geschapen bent. Niet minder dan een ander. Angelique en Karen deden dit op zo’n kalme en leuke manier door steeds te laten zien wat je kan hebben en waarom.
Een metamorfose door naar jezelf te kijken, letterlijk in de spiegel. We werden gestyled en gekleed. En zag een hele andere vrouw. Ik zeg niet dat ik ineens dacht, “Jaa!” Zo durf ik hierna ook te zijn. Met meer kleur en ander haar. Maar wat ik wel leerde was, dat je tegen jezelf kan zeggen, “WOW zo kan het ook!”
Als ik je van vrouw tot vrouw je een advies mag geven. Wacht niet te lang, en ga eens zo’n Empowerment Traject doen. Het is zo cliché gezegd, “Het is de moeite waard!”. Om straks wat er ook op je pad komt, en ik kan dat nu eenmaal zeggen, krijg geen spijt van wat je wel of niet hebt gedaan! Be your TRUE self! Liefs Saïda”

Saïda voor de metamorfose en onbewust van haar eigen schoonheid

Saïda in de make-up door Karen

Saïda na de empowerment dag

empower women pure smart stylish method-min

Empowerment dag Petra

Wat zijn wij trots op Petra die wij mochten coachen de afgelopen weken. Ze wil graag haar beleving over de Puur Slim Stijlvol Empowerment dagen met jullie delen:
“Het begon allemaal met een bericht dat geplaatst werd op Pure Smart Stylish, een oproep, voor dames die een boost nodig hadden. Ik had enthousiast gereageerd dat dat geweldig is. Angelique kwam vervolgens met de vraag of ik interesse had of dat ik zelf mee wilde doen of het gewoon een goed idee was, want dan zette ze me op de lijst. Ik was al op de goede weg maar vond dat ik nog wel een beetje hulp kon gebruiken. Niet verwachtend dat ik daadwerkelijk een winnaar zou worden. 4 September bleek ik een van de gelukkig te zijn. Whow effect!!
Nu begon het echt. De weken naar de Empower Day toe waren intensief.
Ik had in het verleden al behoorlijk veel meegemaakt, dacht alles te hebben verwerkt en opgeruimd. Veel aan mezelf gewerkt, maar toch nog niet mezelf echt leren kennen. Mijn mogelijkheden, wie ben ik, wat kan ik. Hoe kan ik gelukkiger in het leven staan.
Door de “huiswerk”opdrachten is er weer een hoop losgekomen. Het was mooi om te ervaren hoe ik voelde dat er iets aan het veranderen was.
Ik leerde op een andere manier naar mezelf te kijken.
Ik ben mooi zoals ik ben! Ik hoef me niet meer onzeker te voelen of bang te zijn voor andere. Ik voel me sterker geworden. Dit met dank aan Angelique, die me geduldig heeft begeleid.
De dag zelf was leuk, er hing een ontspannen sfeer. Wederom naar jezelf kijken en andere, b.v. wat zie je en klopt dit bij wat die persoon wil uitstralen. De metamorfose was stimuleren. Kijken wat net iets andere kleding, make up en haardracht met je doet. Echt geweldig!
Ik ben vandaag bezig geweest met de volgende stap, werken waar mijn passie ligt. er zijn me nieuwe mogelijkheden aangereikt. Die ik ga onderzoeken, Ook dit is mogelijk geworden door het zelfvertrouwen wat ik weer terug gekregen heb door dit traject!
Dus ik zeg; zet de stap. En volg zo’n Empowerment traject!!! Je zal er geen spijt van krijgen. Wees je natuurlijke zelf!
 
Ik wil Angelique en Karen bedanken voor al hun inzet en ondersteuning. Liefs Petra”

Petra na de empowerment dag vol zelfvertrouwen

Petra in de make-up door Karen

Petra voor de metamorfose empowermentdag

closeup-connection-heart-113737

Verbinding

Ligt het aan mij of wil tegenwoordig niemand meer een verbinding aangaan. Is dit het nieuwe syndroom “fear of missing out”?

Wat is dat toch dat veel mensen niet meer echt “Ja” willen zeggen tegen dingen. Want als je ja zegt tegen iets, zeg je nee tegen iets anders. En wat nou als blijkt dat dat andere eigenlijk veel beter is. Heel eerlijk gezegd denk ik dat veel mensen de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt.
Klakkeloos worden er trends gevolgd, ook al passen ze totaal niet bij je. Voedsel trends schieten als paddenstoelen uit de grond. Vloggers kunnen roepen wat ze willen, iedereen neemt alles maar voor waar aan, ook al hebben ze totaal geen kennis van zaken.

Het lijkt wel of mensen eeuwig zoekende blijven. Een heel onrustig gevoel lijkt me dat. Doordat je altijd zoekend blijft is niks goed genoeg en is er altijd iets wat beter kan. Wat kan betekenen dat je compleet voorbijgaat aan jouw eigen innerlijke persoon. Deze wereld waarin inmiddels alles draait om de buitenkant om zien en gezien te worden. Imago’s worden gecreëerd. Ik houd zelf van authenticiteit. Ik vind niks mooier dan dat mensen echt zichzelf durven te zijn zonder zich wat aan te trekken van wat “men” ervan vindt. Zij zijn denk ik het meest gelukkig omdat zij zichzelf omarmen hoe ze zijn zich niks aantrekken van wat anderen van ze vinden en doen wat ze het allerleukst vinden, wars zijn van trends en dingen doen wat bij ze past.

Natuurlijk heb ik ook soms mijn onzekerheden en ben ik soms zoekende. Maar waarom is men eigenlijk onzeker? Omdat je misschien dingen net iets anders doet dan de rest of omdat je er net iets anders uitziet als de “norm”. Dit is heel erg menselijk. Maar eigenlijk zou je je er niks van aan moeten trekken. Als ik voor mezelf spreek heb ik een groot deel van mijn leven geleefd alsof het van een ander was. Dingen gedaan die totaal niet bij me passen en vooral relaties aangegaan die totaal niet bij me passen. Ik ben vast niet de enige die dit heeft meegemaakt.
Zou dit de reden zijn waarom mensen geen relatie meer aan durven gaan omdat ze steeds de verkeerde relaties aantrekken?  Of toch weer “de fear of missing out” en dus niet durven kiezen en echt voor iemand willen gaan. Want ja jij bent wel leuk, maar misschien kom ik morgen nog wel een veel leuker iemand tegen.

Ik denk dat dit komt doordat mensen de verbinding met zichzelf zijn verloren. Als je echt weet wie jij bent, zoals je bent,  wat je talenten zijn en wat je valkuilen zijn dan weet je ook wie er het beste bij je past.
Hoe vaak hoor je niet dat mensen altijd een bepaald type man/vrouw aantrekken en dit elke keer op een fiasco uitloopt. Dit heeft alles te maken met jouw innerlijk. Hoe goed ken jij jezelf? Relaties zijn leerprocessen. Je zult merken dat wanneer je jezelf beter kent, meer zelfverzekerd bent, je ook andere mensen gaat aantrekken. Personen echt leren kennen gaat niet door foto’s “scannen”.

In deze tijd is uiterlijk zo belangrijk geworden dat mensen niet meer verder willen kijken naar de persoon achter het gezicht en het lijf.  Behoorlijk oppervlakkig is het eigenlijk. Maar ook eerdere ervaringen in een relatie maken dat mensen zich niet meer willen binden. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst zou ik zeggen.  Dit geldt voor de positieve dingen uit het leven maar ook voor de negatieve. Als je te maken hebt gehad met bepaalde issues in je relatie is het belangrijk vooral naar jezelf te kijken.  Hoe onlogisch dit misschien ook klinkt. Je trekt niet voor niets bepaalde mensen aan of krijgt te maken met bepaalde eigenschappen van mensen.

Voordat je een nieuwe relatie aangaat is het belangrijk te weten hoe je zelf in elkaar zit, tegen welke blokkades je aanloopt en welke onzekerheden. Hoe zie jij jezelf en hoe kom je over?  Eerst aan jezelf werken voor dat je een nieuwe relatie aangaat is ons motto dan ook, maar wel op een puur slimme en stijlvolle manier. Meer informatie over onze werkwijze? Kijk eens op onze site: www.puresmartstylish.com of www.puurslimstijlvol.nl

Liefs Karen

pexels-photo-886470-min

Talent, iedereen heeft het!

Zo’n fijn gevoel wanneer je enorm je best doet voor iets en het uiteindelijk toch lukt. Het voelt als een overwinning en het geeft je een gevoel van erkenning en op dat moment ben je echt trots op jezelf. Gek eigenlijk dat je dit gevoel van trots vaak pas hebt als je moeite hebt gedaan. Pas dan is het “gepaste” trots.
Natuurlijk mag je trots zijn als je dingen hebt overwonnen, keihard geknokt hebt om dingen te bereiken maar wat nou als dingen als vanzelf lijken te gaan mag je dan niet trots zijn?

Ik vind absoluut van wel. Want als dingen vanzelf lijken te gaan is dat dus je talent. Ik herken dit heel goed. Wanneer mensen complimenten maken over mijn schilderijen, wuif ik dit vaak weg met “ach ik doe maar wat”.  Op deze blogs krijg ik ook veel positieve reacties en ook dan denk ik vaak “wat doe ik nou eigenlijk helemaal, ik schrijf maar wat op”. Blijkbaar voelt dit voor mij heel natuurlijk en herken ik dit niet echt meer als een talent en haal ik het naar beneden. Ik zou me moeten realiseren dat niet iedereen dit kan en het echt wel een talent van mij is. Sowieso ben ik creatief en zie dingen vaak net even anders dan anderen. Is dat een talent? Geen idee maar het maakt me uniek.

Geïnspireerd worden door anderen is mooi je kunt getriggerd worden door anderen en denken dat wil ik ook! Prima natuurlijk maar blijf vooral bij jezelf.  Wees uniek en geen kopie van een ander. Ontdek jouw talenten, herken jouw talenten en wees trots.
Misschien kan jij wel heel goed bemiddelen tussen mensen of ben jij een meester in kerstbomen optuigen, maak jij hele originele lunchboxjes voor je kids of spot jij trends als geen ander.
Wat voor jou heel normaal is wordt door een ander als bijzonder ervaren en het is tijd dat jij dit ook zo gaat zien. Misschien kan je er wel je werk van maken. Hoe leuk is dat om van je hobby je werk te maken. Maar je kunt ook een zeer gepassioneerde hobbyist blijven en daar heel veel energie van krijgen. Ben je je daarvan bewust? Een bewuste lifestyle betekent ook nadenken over je talent.

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd en wil ik heel graag van jou weten…… Wat is jouw talent?

MEETANDEXPERIENCE PRIVATE IN A PURE SMART STYLISH WAY

Hoe hoort het nu eigenlijk?

Vandaag heb ik een stuk gelezen van Colin van Heezik in het blad van Chantal Janzen de C and See.
Hij schrijft hierin over mannen die inmiddels de weg kwijt zijn als het aan komt op daten.
Wanneer je een sportschool binnenloopt stikt het van de mooie vrouwen die nog mooier willen worden en van mannen die geen genoegen meer nemen met een sixpack omdat een eightpack de nieuwste trend is.  Vrouwen studeren, hebben een goede baan, rijden in auto’s op motoren, wonen in een leuk huis, doen aan krachtsporten, reizen alleen de wereld over. Waar zijn de mannen nu nog voor nodig? Zelfs als het aankomt op seks komen ze al een eind met een vibrator en er zijn allerlei apps waar ze seks heel makkelijk kunnen regelen. De #metoo beweging heeft bijgedragen aan de “angst” van de man om vooral niet meer te flirten omdat ze bang zijn als potentiële aanrander over te komen.

Ik als vrouw en als vrijgezel wil toch graag reageren op deze column.
Ik vind dat vrouwen een beetje doorgeslagen zijn in hun emancipatie en dat mannen geen mannen meer zijn. Begrijp me goed ik vind het ook niet oké dat er zomaar in je billen geknepen wordt of dat vrouwen geen SEO zouden mogen worden van een bedrijf. Ik wil dezelfde kansen als mannen en hetzelfde gewaardeerd worden maar ik wil toch wel vooral een vrouw blijven en de mannen moeten voor mij toch echt een man blijven. In de essentie is het nog steeds zo dat vrouwen het hof gemaakt willen worden. Dit gaat in de dierenwereld precies zo. De mannetjes doen hun best om het vrouwtje te veroveren en uiteindelijk kiest het vrouwtje haar partner uit.  Het is niet voor niks dat de films fifty shades of grey zo’n enorm succes zijn. Vrouwen willen begeerd worden door een man. Sexuologen krijgen dit steeds vaker te horen in hun praktijk.

Het lijkt wel of inmiddels de hele balans weg is. Mannen worden steeds vrouwelijker en vrouwen steeds mannelijker. Je kan mij echt niet wijsmaken dat een vrouw het niet leuk vindt als ze een bos bloemen opgestuurd zou krijgen na een leuke date of dat een man de deur voor haar open houdt en haar in haar jas helpt. Dit heeft niks met emancipatie te maken vind ik maar alles met etiquette. We moeten het ook toelaten en mannen de kans geven je te veroveren. Vrouwen nemen veel te veel het heft in handen en nemen de, wat ik de biologische rol vind, over. We willen vooral de controle houden maar uiteindelijk brengt het ons niets in de liefde. Het klagen, wat veel vrouwen doen over het weinige initiatief nemen van de mannen, ligt toch echt bij ons. We geven ze de kans ook niet. Als ze niet binnen een half uur reageren op een whatsapp bericht hebben we er alweer eentje gestuurd. Te beschikbaar zijn en al het mysterie wegnemen rondom jou, is het slechtste want je kunt doen.
Hoe vaak hoor je niet dat de mannen waar je niet in geïnteresseerd bent je altijd weer opzoeken met berichtjes etc. Juist, het niet geïnteresseerd zijn wakkert het jagersinstinct aan van de mannen die jou als potentieel zien. Alles wat in hun schoot geworpen wordt spelen ze even mee maar gooien ze later verveeld aan de kant.  Het is heel logisch eigenlijk en we weten het allemaal. Wat je niet kunt krijgen wil je juist!
Ik pleit ervoor dat de mannen het heft weer in handen gaan nemen en de vrouwen weer gaan veroveren. Niet op een Neanderthaler manier maar op een Pure Smart Stylish manier.

Wat vinden jullie, zijn mannen te zachtaardig en misschien wel moedeloos geworden en vrouwen te agressief en veeleisend in de relaties?

Ik hoor graag jullie mening!

Liefs, Karen

Ben je je ervan bewust dat je wel wat hulp kunt gebruiken? Stuur een mail naar contact@puresmartstylish.com, we helpen je graag verder of kijk eens op onze website/blogs voor meer informatie. www.puurslimstijlvol.nl en www.puresmartstylish.com