een bewuste lifestyle Karen

Een bewuste lifestyle

Misschien wordt het tijd eens wat meer over mijzelf te vertellen.

Toen ik in de twintig was begonnen mijn onzekerheden. Ik was niet blij met mijn figuur en mijn gezicht. Om mijn onzekerheden te verbloemen zette ik een soort masker op van een zelfverzekerde vrouw en ging ik in mijn toenmalige baan steeds harder werken. Ik klaagde nooit en was nooit ziek. Werk wat door mijn collega’s gedaan moesten worden, belandden steeds vaker op mijn bureau, want Karen klaagde nooit en zorgde er wel voor dat het werk af kwam. Doordat ik me zo inzette op mijn werk dacht ik dat ik wel erkenning en respect zou krijgen. Dit bleek niet het geval, integendeel. Omdat ik nooit mijn grenzen aangaf liep iedereen over me heen terwijl de klagers en de piepers alle aandacht kregen. 
Inmiddels weet ik dat mijn onzekerheden vooral kwam door geen respect te hebben voor mijzelf als mens. Omdat ik mezelf niet respecteerde, respecteerden anderen mij ook niet op de manier waar ik zo naar verlangde.

 Mijn gebrek aan zelfrespect en zelfvertrouwen zorgde er uiteindelijk ook voor dat ik verkeerde mannen aantrok in mijn leven. Mijn eerste man was altijd heel denigrerend en had altijd iets aan te merken op mijn figuur. Ik was te zwaar en moest afvallen. Na mijn scheiding trok ik een narcistische man aan die mij meermalen bedroog met andere vrouwen. Je kunt je voorstellen dat deze relaties mijn eigenwaarde niet echt ten goede kwam. Uiteindelijk ben ik veel

boeken gaan lezen en ben ik met mezelf aan de slag gegaan om het patroon te doorbreken en weer de zelfverzekerde Karen te worden die ik ooit geweest was.
 Het boek Puur Slim en Stijlvol* is ook een eyeopener voor mij. Het leert me hoe ik weer MIJZELF kan zijn. Het weten van mijn kleur DNA helpt mij mijn figuur te accepteren en de krachtgedachten helpen mij positief te leren denken om het leven te creëren die ik graag wil. 
Ik probeer mijn leven nu meer bewust te leven met de focus op mezelf. Wat wil IK?!

 Is nu mijn belangrijkste vraag. Ik weet dat ik verantwoordelijk ben voor mijn leven en niemand anders. Wanneer je echt gelukkig wilt zijn met jezelf moet je je “imperfecties” omarmen en van jezelf houden zoals je bent. Wanneer je dit doet zal je gaan merken dat je mensen gaat aantrekken die goed voor je zijn en dat er omstandigheden en kansen verschijnen die je verder helpen en je leven nog veel mooier maakt.

Liefs Karen
*Het boek Puur Slim en Stijlvol- een bewuste lifestyle, is verkrijgbaar in onze boutique!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.