puur slim stijlvol

Het moet “kloppen”

Zolang ik me kan herinneren hou ik van mooie gestylde dingen. Niet per se dure dingen maar dingen die bij elkaar passen en “kloppen”. Of dit nu gaat om kleding, make-up of interieur.Van jongs af aan ben ik hier dan ook mee bezig. Make-up paste ik aan mijn outfit aan, en toen ik lang haar had, deed ik hier elke dag iets anders mee. Als het maar een match was met mijn kleding en looks.

Een eigen authentieke identiteit vind ik leuk en belangrijk. Niet alleen bij mezelf maar ook bij anderen. Ben je dan authentiek als je een bepaalde stijl hebt qua uiterlijk? Ik vind van niet. Zoals ik al eerder zei, bij mij moet alles “kloppen”. Voor mij klopt alles, als het in balans is en dat is niet alleen het uiterlijk maar zeker ook het innerlijk.
In de jaren heb ik veel in mijn innerlijk geïnvesteerd. Geld en energie, omdat ik altijd in mijn achterhoofd had; “is dit het nou”. Ik heb tig boeken gelezen, sessies gevolgd bij allerhande professionals en nu ben ik bezig met een opleiding “Symbolische Psychologie volgens Jung”.
Het geeft enorm veel inzicht in jezelf en in anderen. Heel leerzaam, vooral omdat ik daar heb geleerd dat er je hele leven een spiegel wordt voorgehouden door personen en situatie die op je pad komen die je confronteren met jezelf.
Wanneer je je hier niet bewust van bent, kan je het idee hebben dat het leven je “overkomt”.
Hoe vaak hoor je niet; “ik trek altijd dat soort mensen aan”, of “dat heb ik nou altijd”.

Het is toch heerlijk als je eindelijk gaat snappen dat dit soort mensen en situaties eigenschappen zijn in jezelf, of complexen die je nog uit moet werken. Wanneer je hier inzicht in hebt zullen bijvoorbeeld relaties, zoals liefdesrelaties maar ook vriendschappen en werkrelaties, beter verlopen omdat je dan bepaalde mensen of situaties niet meer zult aantrekken.  Je kunt uiteindelijk je leven zelf richting gaan geven en je eigen kompas zijn. Het heeft mij veel inzicht gegeven in mijzelf maar ook hoe je anderen kunt lezen en herkennen. Het geeft rust en moed om bepaalde keuzes te maken. Het heeft alles te maken met respect voor jezelf vind ik. Je bent jezelf de liefde en het respect verschuldigd, wat je zo makkelijk aan anderen geeft toch? Het is dus best gek dat mensen honderden euro’s uitgeven aan kleding, make-up, kapper en nagelstyling wat alles te maken heeft met je uiterlijk, maar geen geld willen uitgeven aan hun innerlijke beauty. Jammer want ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het fijn is om het leven te leven wat bij je past, wat jouw uniek maakt en in balans. Mijn missie voor volgend jaar is om sparringpartner te zijn voor die mensen die ook willen gaan “kloppen” en het zichzelf waard vinden om in te investeren. Dit uiteraard op mijn eigen authentieke manier en in een bijzondere setting. 

Zullen we afspreken dat wij elkaar gaan ontmoeten volgend jaar en dat jullie vooral jezelf zullen gaan ontmoeten? 

Liefs Karen

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.